.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیرداری کشور:
نظام نامه مردمی سازی منابع طبیعی به زودی تهیه می شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیرداری کشور گفت: طرح نظام نامه مردمی سازی منابع طبیعی کشور از سوی کارشناسان این سازمان آماده شده که مطالعات بخش تخصصی آن به انجام رسیده است.

 

به گزارش شمال نیوز، عباسعلی نوبخت روز جمعه در جمع فعالان کشاورزی غرب مازندران با حضور وزیر جهاد کشاورزی در مجتمع رشد تنکابن افزود : با انجام این طرح مهم بسیاری از چالش های عرصه های طبیعی کشور برطرف خواهد شد.

 

وی با بیان این که در زمان حاضر چهار منطقه شمال کشور نقطه بحرانی قاچاق چوب داریم، اظهارداشت: این مناطق شامل تالش در استان گیلان، عباس آباد و چهاردانگه در مازندران و بندرگز در استان گلستان است که امید است با طرح تنفس مدیریت پایدار جنگل که در حال اجرا است به تدریج مشکلات قاچاق چوب هم برطرف خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: در غرب مازندران ۹۵۳ قطعه ۱۰ هکتاری اراضی جلگه ای در سطح هشت هزار هکتار وجود دارد که در سال ۱۳۵۲ در حکومت پهلوی قرارداد آن با مالکان منطقه بسته شد که تاکنون ۲۸۳ قطعه آن تغییر کاربری داده شده است.

 

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد : برای این قطعات تغییر کاربری داده شده کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی و نهادهای نظامی ورود کردند و پرونده آنها در حال رسیدگی است و برای ۱۷۲ قطعه از ۱۰ هکتاری هنوز برای آن اتفاق خاصی نیفتاده است که طرح زراعت چوب و فعالیت کشاورزی مربوط در آن اجرا شده است.

 

این قطعات در سال های ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۲ بویژه در غرب مازندران به نزدیکان دربار حکومت پهلوی واگذار شد.

 

هدف اولیه از این کار، تعیین مرز دائم جنگل‌ها ، کم کردن مشکلات حفاظت از اراضی جنگلی جلگه‌ای ، بهره‌برداری بهینه از اراضی موجود ، ایجاد درآمد برای وزارت منابع طبیعی از طریق اجاره و فروش ، ازدیاد تولیدات کشاورزی ، ایجاد کار برای دامداران سنتی و جنگل‌نشینان و بهره‌برداری از درختان در اراضی جنگلی جلگه‌ای بود؛ ولی در عمل ، آنچه در این قطعات انجام شد با اهداف اعلام شده فاصله گرفت.

 

قطعات ۱۰ هکتاری در واقع همان جنگل‌های جلگه‌ای موجود در غرب مازندران است.

 

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: منابع طبیعی را در گذشته به آن به عنوان بنگاه زمین نگاه می کردند اما اکنون این رویکرد تغییر یافته و این سازمان برای هر بخش برنامه های اصولی تهیه کرده و در حال تهیه است.

 

نوبخت اضافه کرد : برای شمال کشور ۷۵ طرح مطالعاتی برای ۱۰۴ حوزه آبخیز این منطقه در سه بخش اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی برنامه ریزی شده که تاکنون مطالعات تفضیلی ۱۹ طرح آبخیزداری در این مناطق در حال انجام است.

 

قدمت جنگل های شمال ایران به حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون سال قبل بر می گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته ای است، مساحت این عرصه ها در حدود یک درصد جنگل های اروپا است ولی تعداد گونه های آن ۱۶ درصد گونه های موجود در کل قاره اروپا است.


این مقایسه ها نشان می دهد جنگل های هیرکانی در شمال ایران با وجود مساحت کم، تنوع گونه ای بسیار زیادی دارد و از این نظر و به دلیل تنوع زیستی و گستردگی ذخایر ژنتیکی، شایسته تحقیقات زیادی است که یکی از آن ها تعیین کهنسال ترین درختان موجود در آن است.

 

جنگل‌های هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان شروع می شود و تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد. بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

 

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در راس هیاتی در سفر دو روزه به مازندران از زیرساخت های بخش کشاورزی این استان بازدید کرد.

 

مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

 

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد./ایرنا


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.496 seconds.